Kesäkuun kirjoittamisen verkkokurssit – ilmoittautuminen alkaa ti 1.3. klo 9

Kesäkuun kirjoittamisen verkkokurssit – ilmoittautuminen alkaa ti 1.3. klo 9

Julkaistu: 28.2.2022


Revontuli-Opisto järjestää kesäkuussa ma-la 6.-11.3 kolme kirjoittamisen verkkokurssia.

Kurssit ma 6.6. – la 11.6.2022, ma-pe klo 10-15, la klo 10-12.30
Ilmoittautuminen kursseille alkaa ti 1.3. klo 9.

Proosa

Ohjaajana kirjailija, sanataidekouluttaja Siri Kolu

Proosan kurssi on tarkoitettu sinulle, joka haluat aloittaa uuden tarinan kirjoittamisen tai syventää olemassa olevaa käsikirjoitusta. Kurssilla tutustutaan nykyproosan erilaisiin kerrontatapoihin ja kurkistetaan esimerkein, miten erilaisin rakenneratkaisuin voi saada kerrontaansa uudenlaista kierrettä. Pohditaan myös omaa aihetta, etsitään kirjoittamisen kipinää ja saalistetaan eri tapoja, joilla kirjoittamisen esteet voi purkaa. 

Kurssilla tehdään kirjoittamista liikkeelle houkuttelevia tehtäviä ja saadaan palautetta omasta tekstistä, keskustellaan ja nauretaan yhdessä. Kurssin ote on kannustava ja eteenpäin rohkaiseva. 

Lisätietoa ja ilmoittautuminen: https://www.opistopalvelut.fi/revontuliopisto/course.php?l=fi&t=14060

Autofiktio ja omaelämäkerrallinen kirjoittaminen

Ohjaajana kirjailija ja luovan kirjoittamisen kouluttaja Taija Tuominen. 

Autofiktio ja omaelämäkerrallinen kirjoittaminen -kurssilla tutustutaan erilaisiin kirjoittamisen mahdollisuuksiin, joita kirjoittajan oma elämä tarjoaa. Vaihtoehtoina voivat olla tiiviisti omaelämäkerralliset tekstit tai sitten autofiktio eli kirjoittajan omaan elämään pohjaava fiktiivinen teksti, esim. romaani, novelli. Kurssilla tutustutaan eri laji-, muoto- ja tyyliseikkohin. Kurssin pääpaino on jokaisen kirjoittajan omassa tekstissä. Tuntiharjoitusten ja teorian lisäksi tutustutaan erilaisiin apuvälineisiin mm. kirjoittamisoppaisiin, kirjallisuuslehtiin, tieto- ja kaunokirjallisiin vinkkeihin sekä eri kirjoituskilpailuihin. 

Lisätietoa ja ilmoittautuminen: https://www.opistopalvelut.fi/revontuliopisto/course.php?l=fi&t=14061

Chick lit – juonivetoisen viihdekirjan kirjoittaminen

Ohjaajana kirjailija, sanataidekouluttaja Laura Paloheimo

Hauska, kepeä, viihdyttävä, ajatuksia herättävä, romanttinen, tunteikas, yllättävä, jännittävä, mystinen, henkevä.. kaikkea tätä ja paljon muuta on tämän päivän chick lit kirjallisuus, jossa tärkein ja yhdistävin tekijä on tarinan maailma ja sen viihdyttävyys.  

Chick lit -kurssi sopii kirjoittajille, joita kiinnostaa juonivetoisen viihdekirjan kirjoittaminen, ja jotka itsekin nauttivat chick litin lukemisesta. Kurssilla perehdytään erilaisiin viihdekirjoihin, ja opiskellaan juonivetoisen käsikirjoittamisen hallintaa, rakennetta, juonenkuljetusta sekä henkilöhahmoja. Kurssi sopii myös käsikirjoitushankettaan suunnittelevalle. Kurssilla kirjoitetaan runsaasti tehtäviä, eli olipa käsikirjoituksesi tila mikä hyvänsä, saat tämän kurssin aikana ainakin kirjoitetuksi sitä eteenpäin!  Koska matka käsikirjoituksen maailmaan, on samalla matka kirjoittajaan itseensä, pohditaan kurssin aikana myös kirjoittajan matkaa oman luovuutensa lähteelle. Tärkeintä on rento mieli ja halu hurvitella kirjoittaen!

Lisätietoa ja ilmoittautuminen: https://www.opistopalvelut.fi/revontuliopisto/course.php?l=fi&t=14062