Kurssimaksut ja maksaminen

Kurssin hinta on ilmoitettu opinto-ohjelmassa kunkin kurssin esittelyn yhteydessä. Kursseilla käytettävät materiaalit eivät sisälly kurssimaksuun, ellei opinto-oppaassa ole toisin ilmoitettu. Poissaolo kurssilta ei alenna kurssimaksua ja opistolla on myös oikeus periä opintonsa keskeyttänyttä opiskelijaa koskevat tarvikekustannukset. Opisto ei palauta suoritettuja kurssimaksuja opintonsa keskeyttäneille.

Koko lukuvuoden kestävien kurssien osalta on ilmoitettu erikseen syksyn ja kevään kurssimaksu. Posliini- ja keramiikkaryhmissä kurssimaksu sisältää polttojen osalta vain kurssilla valmistettujen töiden polton.

Pidätämme oikeudet muutoksiin

Opisto voi joutua perumaan kurssin tai yksittäisen kokoontumiskerran tai voi joutua vaihtamaan kurssin opetusmuotoa, ajankohtaa tai paikkaa. Näistä muutoksista ilmoitetaan ilmoittautuneille oppilaille tekstiviesteillä ilmoittautumisen yhteydessä annettuun puhelinnumeroon.

Opisto ei vastaa sali- tai muiden tilavuorojen peruutuksista, jotka johtuvat opistosta riippumattomista syistä.

Pitkillä kursseilla (vähintään 11 kokoontumiskertaa) yhden opintokerran peruuntuminen ei alenna kurssimaksua. Korvaava kerta pyritään pitämään mahdollisuuksien mukaan kauden päätteeksi. Mikäli kurssista jää pitämättä useampia opintokertoja, palautetaan vain yli 20 euron suuruiset summat

Kurssimaksun maksaminen

Voit maksaa kurssimaksun ilmoittautumisen päätteeksi verkkopankissa, Smartum-saldolla tai ePassilla. Saat sähköpostiisi vahvistuksen maksusta. Verkkomaksun vastaanottajana näkyy Paytrail Oyj ja maksun tilityksen saajana Kittilän kunta, Revontuli-Opisto.

Ilmoittautumisen yhteydessä voit maksaa syksyn kurssimaksun ja kevään kurssimaksu laskutetaan erikseen.

Mikäli kurssi ei käynnisty, opisto palauttaa verkkopankissa maksetun kurssimaksun opiskelijalle. Kurssimaksu palautetaan Paytrail-verkkomaksupalvelun välityksellä. Huom! Smartum-saldolla tai ePassilla suoritettua maksua ei voi palauttaa, mutta sen voi siirtää toiseen kurssiin.

Laskutamme kurssimaksun, jos sitä ei ole maksettu muulla tavoin. Kurssimaksut ovat perintäkelpoisia. Eräpäivän jälkeen maksamaton lasku siirtyy perintätoimiston muistutuspalveluun.

Etusetelit ja muut maksutavat

Revontuli-Opistossa käyvät maksuvälineenä

 • Tyky-kuntoseteli liikuntaan ja kulttuuriin
 • Tyky-Online -sähköinen seteli
 • Smartum kulttuuri- ja liikuntaseteli
 • Smartum Saldo mobiilimaksu
 • Smartum Saldo verkkomaksu
 • Edenred virikeseteli
 • ePassi (sportti- ja kulttuuripassi) verkkomaksu

Jos maksat kurssimaksusi Tyky-seteleillä, Tyky On-linella, Smartum setelillä, Smartum mobiilimaksulla tai Edenred-virikeseteleillä, ilmoita siitä kurssille ilmoittautumisen yhteydessä Maksutapa-kohdassa ja toimita setelit tai koodit opiston toimistoon heti ilmoittautumisen jälkeen.

Smartum Saldo verkkomaksulla tai ePassilla maksetaan netissä omilla tunnuksilla ilmoittautumisen päätteeksi klikkaamalla ko. maksuliittymää.

Huom! Muistathan, että työnantajan myöntämät liikunta- ja kulttuuriedut ovat työntekijän henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitettu eli niillä ei voi maksaa esim. perheenjäsenten kurssimaksuja.

Kurssimaksun alennus

Opetushallitus on myöntänyt Revontuli-Opistolle avustuksen, jolla voidaan alentaa tiettyjen opiskelijaryhmien kurssimaksuja. Alennuksen voivat saada

 • seniorit (63 vuotta täyttäneet)
 • eläkeläiset
 • maahanmuuttajat
 • työttömät

Alennusta haetaan ilmoittautumisen yhteydessä netissä tai puhelimitse 30.9.2023 mennessä. Opisto myöntää alennuksia niin kauan kuin määrärahaa riittää. Alennus on 22 €/opiskelija ja sen voi saada yhden kerran opiston lukukauden aikana.

Mikäli olet alle 63-vuotias eläkeläinen, työtön tai maahanmuuttaja etkä ole aiemmin todistanut oikeuttasi yllä oleviin alennuksiin, toimita jäljennös todistuksesta opiston toimistoon. 63 vuotta täyttäneet saavat alennuksen syntymävuoden perusteella.

Taiteen perusopetuksen sisaralennus

Lasten ja nuorten taiteen perusopetuksessa perheen/samassa taloudessa asuvien kolmas ja useampi lapsi saa 25 % alennuksen kurssimaksusta. Huom! Sisaralennus ei koske alle kouluikäisten varhaisiän opintoja.

Alennukset on haettava erillisellä lomakkeella. Lomakkeita ja ohjeita saa opiston toimistolta.