Kurssimaksut ja maksaminen

Kurssimaksu on ilmoitettu opinto-ohjelmassa kunkin kurssin esittelyn yhteydessä. Koko lukuvuoden kestävien kurssien osalta ilmoitetaan erikseen syksyn ja kevään kurssimaksu.

Kurssimaksu kattaa opetuksen. Kursseilla käytettävät materiaalit eivät sisälly kurssimaksuun, ellei opinto-oppaassa ole toisin ilmoitettu.

Huom! Ilmoittautumisen voi perua kurssin kohdalla mainittuun viimeiseen ilmoittautumispäivään saakka. Ilman ajoissa tapahtunutta perumista kurssimaksu on maksettava kokonaisuudessaan.

Kurssin keskeyttäminen, kurssille tulematta jättäminen tai poissaolo kurssilta ei alenna kurssimaksua. Kursseilla, joihin voi osallistua kertamaksulla, kertamaksu maksetaan suoraan opettajalle kokoontumisen yhteydessä.

Kurssimaksut lähiopetuksen keskeytyessä koronaviruksen vuoksi 

Mikäli kurssien lähiopetus keskeytyy koronaviruksen vuoksi ja opetusta ei jatketa etäopetuksena, kurssimaksu hyvitetään osallistujille pitämättömien kokoontumiskertojen osalta. Hyvitys ei koske 20 € ja sitä pienempiä summia.

Mikäli lähiopetus keskeytetään koronaviruksen vuoksi ja kurssi jatkuu etäopetuksena, kurssimaksua ei hyvitetä.

Kurssimaksun maksaminen

Kurssimaksu maksetaan joko ilmoittautumisen yhteydessä netissä tai myöhemmin paperilaskulla.

Ilmoittautumisen päätteeksi kurssimaksun voi maksaa verkkopankissa, Smartum-saldolla tai ePassilla. Ilmoittautumisen yhteydessä maksetusta kurssimaksusta tulee opiskelijan sähköpostiin vahvistus maksusta. Verkkomaksun vastaanottajana näkyy tällöin Paytrail Oyj, maksun tilityksen saajana Kittilän kunta, Revontuli-Opisto.

Mikäli kurssi ei käynnisty, opisto palauttaa kurssimaksun opiskelijalle. Tätä varten opiskelijan on otettava yhteyttä opistoon ja ilmoitettava tilinumero, johon maksu palautetaan.

Kurssimaksut ovat perintäkelpoisia. Eräpäivän jälkeen maksamaton lasku siirtyy perintätoimiston muistutuspalveluun.

Etusetelit ja muut maksutavat

Revontuli-Opistossa käyvät maksuvälineenä

 • Tyky-kuntoseteli liikuntaan ja kulttuuriin
 • Tyky-Online -sähköinen seteli
 • Smartum kulttuuri- ja liikuntaseteli
 • Smartum Saldo mobiilimaksu
 • Smartum Saldo verkkomaksu
 • Edenred virikeseteli
 • ePassi (sportti- ja kulttuuripassi) verkkomaksu

Jos maksat kurssimaksusi Tyky-seteleillä, Tyky On-linella, Smartum setelillä, Smartum mobiilimaksulla tai Edenred-virikeseteleillä, ilmoita siitä kurssille ilmoittautumisen yhteydessä Maksutapa-kohdassa ja toimita setelit tai koodit opiston toimistoon heti ilmoittautumisen jälkeen.

Smartum Saldo verkkomaksulla tai ePassilla maksetaan netissä omilla tunnuksilla ilmoittautumisen päätteeksi klikkaamalla ko. maksuliittymää.

Kurssimaksun alennus

Opetushallitus on myöntänyt Revontuli-Opistolle avustuksen, jolla voidaan alentaa tiettyjen opiskelijaryhmien kurssimaksuja. Alennuksen voivat saada

 • seniorit (63 vuotta täyttäneet)
 • eläkeläiset
 • maahanmuuttajat
 • työttömät

Alennusta haetaan ilmoittautumisen yhteydessä netissä tai puhelimitse 28.9.2020 mennessä. Opisto myöntää alennuksia niin kauan kuin määrärahaa riittää. Alennus on 10 €/opiskelija ja sen voi saada yhden kerran opiston lukukauden aikana.

Mikäli olet alle 63-vuotias eläkeläinen, työtön tai maahanmuuttaja etkä ole aiemmin todistanut oikeuttasi yllä oleviin alennuksiin, toimita jäljennös todistuksesta opiston toimistoon. 63 vuotta täyttäneet saavat alennuksen syntymävuoden perusteella.

Taiteen perusopetuksen sisaralennus

Lasten ja nuorten taiteen perusopetuksessa perheen/samassa taloudessa asuvien kolmas ja useampi lapsi saa 25 % alennuksen kurssimaksusta. Huom! Sisaralennus ei koske alle kouluikäisten varhaisiän opintoja.

Alennukset on haettava erillisellä lomakkeella. Lomakkeita ja ohjeita saa opiston toimistolta sekä allaolevista linkeistä.

Opintomaksun alennuslomake >>
Taiteen perusopetuksen sisarsalennus >>