Opiskelu opistossa

Syyskausi 2019

Opetus alkaa viikolla 38 (ma 16.9.2019 alkava viikko). Mikäli kurssi käynnistyy aikaisemmin, siitä on maininta kurssikuvauksessa. Syyslomalla 14.-20.10.2019 ei ole opetusta, ellei opettaja ole rehtorin kanssa toisin sopinut. Syyskaudella on pääsääntöisesti 11 opetusviikkoa.

Kevätkausi 2019

Opetus alkaa viikolla viikolla 3 (ma 13.1.2020 alkava viikko). Talvilomalla 2.-8.3.2020 ei ole opetusta, ellei opettaja ole rehtorin kanssa toisin sopinut. Kevätkaudella on pääsääntöisesti 12 opetusviikkoa.

Opintoryhmien koko

Opintoryhmän vähimmäiskoko on

  • Kittilän ja Sodankylän kirkonkylien ryhmissä seitsemän
  • Kittilän ja Sodankylän sivukylissä, kaikissa kielten ryhmissä ja koko Enontekiön alueella viisi opiskelijaa.

Yksilöopetus

Opisto järjestää yksilöopetusta mm. musiikissa ja tietotekniikassa. Kielten opetuksessa yksilöopetusta voidaan myös järjestää omakustannehintaan.

Yhteistyö muiden oppilaitosten kanssa

Lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijat voivat sisällyttää Revontuli-Opiston opintoja osaksi omia valinnaisia opintojaan. Opiskelijan on sovittava tästä aina etukäteen oman oppilaitoksen rehtorin ja kurssin opettajan kanssa.

Muutokset

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Kurssin kokoontumiskertojen muutoksista ja peruuntumisista ilmoitetaan opiskelijoille ryhmätekstiviestillä ilmoittautumisen yhteydessä annettuun puhelinnumeroon.

Opintokerran peruuntuminen

Jos kurssin kokoontumiskerta joudutaan perumaan, siitä ilmoitetaan opiskelijalle ryhmätekstiviestillä ilmoittautumisen yhteydessä annettuun puhelinnumeroon. Korvaava kerta pyritään pitämään mahdollisuuksien mukaan kauden päätteeksi.

Pitkillä kursseilla yhden opintokerran peruuntuminen ei alenna kurssimaksua. Opisto ei vastaa sali- tai muiden tilavuorojen peruutuksista, jotka johtuvat opistosta riippumattomista syistä.

Opiskelun keskeyttäminen

Opisto ei palauta suoritettuja kurssimaksuja opintonsa keskeyttäneille. Poissaolo kurssilta ei alenna kurssimaksua ja opistolla on myös oikeus periä opintonsa keskeyttänyttä opiskelijaa koskevat tarvikekustannukset.

Opintotodistukset

Opintotodistukset saat pyydettäessä opiston toimistosta. Kuluvan lukuvuoden todistuksista hinta on 5 €/todistus. Aiempien lukuvuosien todistuksista peritään 10 €/todistus.

Taiteen perusopetuksessa todistus sisältyy kurssimaksuun ja on siten maksuton.

Opiskelijavakuutukset

Revontuli-Opiston opiskelijat kuuluvat opiston kursseilla ja tilaisuuksissa tapaturmavakuutuksen piiriin 70 ikävuoteen asti. Opiskelijoiden valmistamia teoksia ei ole vakuutettu eikä opisto täten korvaa lasinsulatuksessa, posliinin- ja keramiikanpoltossa vaurioituneita töitä.