Opiskelu opistossa

Pidätämme oikeudet muutoksiin

Opisto voi joutua perumaan kurssin tai yksittäisen kokoontumiskerran tai voi joutua vaihtamaan kurssin opetusmuotoa, ajankohtaa tai paikkaa. Muutoksista ilmoitetaan ilmoittautuneille oppilaille tekstiviesteillä ilmoittautumisen yhteydessä annettuun puhelinnumeroon. Opisto ei vastaa sali- tai muiden tilavuorojen peruutuksista, jotka johtuvat opistosta riippumattomista syistä.

Pitkillä kursseilla (vähintään 11 kokoontumiskertaa) yhden opintokerran peruuntuminen ei alenna kurssimaksua. Korvaava kerta pyritään pitämään mahdollisuuksien mukaan kauden päätteeksi. Mikäli kurssista jää pitämättä useampia opintokertoja, palautetaan vain yli 20 euron suuruiset summat

Syyskausi 2023

Opetus alkaa viikolla 37 (ma 11.9.2023 alkava viikko). Mikäli kurssi käynnistyy aikaisemmin, siitä on maininta kurssikuvauksessa. Syyslomalla 16.-22.10.2023 ei ole opetusta, ellei opettaja ole rehtorin kanssa toisin sopinut.  Syyskaudella on pääsääntöisesti11 opetusviikkoa.

Kevätkausi 2024

Opetus alkaa viikolla 3 (ma 15.1.2024 alkava viikko). Talvilomalla 4.-10.3.2024 ei ole opetusta, ellei opettaja ole rehtorin kanssa toisin sopinut. Kevätkaudella on pääsääntöisesti 12 opetusviikkoa.

Opintoryhmien koko

Opintoryhmän vähimmäiskoko on Kittilän ja Sodankylän kirkonkylien ryhmissä sekä verkkokursseilla  7 sekä Kittilän ja Sodankylän sivukylissä, kaikissa kielten ryhmissä ja koko Enontekiön alueella 5 opiskelijaa

Yksilöopetus

Opisto järjestää yksilöopetusta mm. musiikissa, tietotekniikassa ja kirjoittamisessa. Kielten opetuksessa voidaan myös järjestää yksilöopetusta.

Yhteistyö muiden oppilaitosten kanssa

Lukion ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijat voivat sisällyttää Revontuli-Opiston opintoja osaksi omia valinnaisia opintojaan. Opiskelijan on sovittava tästä aina etukäteen oman oppilaitoksensa rehtorin ja opiston kurssin opettajan kanssa.

Opiskelun keskeyttäminen

Opisto ei palauta suoritettuja kurssimaksuja opintonsa keskeyttäneille. Poissaolo kurssilta ei alenna kurssimaksua ja opistolla on myös oikeus periä opintonsa keskeyttänyttä opiskelijaa koskevat tarvikekustannukset.

Opintotodistukset

Opintotodistukset saat pyydettäessä opiston toimistosta. Kuluvan lukuvuoden todistuksista hinta on 5 €/todistus. Aiempien lukuvuosien todistuksista peritään 10 €/todistus. Taiteen perusopetuksessa todistus sisältyy kurssimaksuun.

Opiskelijavakuutukset

Revontuli-Opiston opiskelijat kuuluvat opiston kursseilla ja tilaisuuksissa kunnan tapaturmavakuutuksen piiriin. Tästä huolimatta suosittelemme opiskelijoitamme huolehtimaan kattavasti vakuutusturvastaan myös opiston toiminnassa vietetylle ajalle.

Opiskelijoiden valmistamia teoksia ei ole vakuutettu. Opisto ei myöskään korvaa lasinsulatuksessa, posliinin ja keramiikan poltossa vaurioituneita töitä.

Tentinvalvonta

Tarjoamme mahdollisuuden valvottuun tenttiin esim. avoimen yliopiston, yliopiston ja ammattikorkeakoulun tentit.

Ota hyvissä ajoin yhteyttä opiston toimistoon tentinvalvonnan järjestämiseksi. Hinta on klo 8-16 välisenä aikana 15 €/tunti ja klo 16 jälkeen 20 €/tunti.

Tilauskoulutus

Revontuli-Opisto järjestää yrityksille, kunnille, työyhteisöille ja yhdistyksille räätälöityä koulutusta ja seminaareja tilaajan tarpeiden mukaan. Koulutus voi olla henkilöstökoulutusta, tyky-toimintaa tai pienryhmä- ja yksilöopetusta esim. kielissä, ensi-avussa ja tieto- ja viestintätekniikassa.

Palvelumme sisältää koulutusohjelman suunnittelun, kouluttajien hankinnan ja koulutusjärjestelyt.

Ota yhteyttä, esitä toiveesi ja pyydä tarjous, rakennamme juuri teille sopivan koulutuspaketin!