Kädentaidot

Kädentaidot


Kädentaitokursseille voivat osallistua vasta-alkajat, perustaidot jo hallitsevat sekä edistyneet opiskelijat. Opetus on suunnattu pääosin aikuisille, mutta myös lapsille järjestetään erityisesti heille suunniteltuja käsityökursseja. Opetuksen tavoitteena on lisätä eri materiaalien tuntemusta, perehtyä erilaisiin työtapoihin ja -välineisiin sekä tutustuttaa käsityöperinteeseen ja -kulttuuriin.

Revontuli-Opiston kädentaitojen opetustarjonnassa on erilaisia lyhytkursseja ja koko lukuvuoden kestäviä kursseja.  Tarjolla on mm. kudontaa, ompelua, tilkkutöitä, lasitöitä, nypläystä, puu- ja metallitöitä, kankaan värjäystä ja – painantaa, hopeatöitä, puukkojen valmistusta sekä luu- ja sarvitöitä. Lisäksi sivukylissä suosittuja ovat ns. käsityöpajat, näissä ryhmissä tutustutaan monipuolisesti erilaisiin käsityötekniikoihin.

Materiaalit eivät sisälly kurssimaksuihin ja opiskelijat hankkivat ne itse. Kestävän kehityksen periaatteen mukaan pyrimme myös käyttämään kierrätysmateriaaleja. Opiskelijat käyttävät pääsääntöisesti omia työvälineitä ja koneita.

Kädentaitojen kurssien suunnittelu

Tekstiilityönopettaja
Milla Miettunen
p. 040 706 2014
milla.miettunen(at)revontuliopisto.fi

Ilmoittaudu kurssille »