Kirjoittajakurssit Sodankylässä ja verkossa ma-la 5.-10.6.2023

Kirjoittajakurssit Sodankylässä ja verkossa ma-la 5.-10.6.2023

Julkaistu: 7.2.2023


Lämpimästi tervetuloa Revontuli-Opiston ja Lapin kirjallisuusseuran yhteistyössä järjestämille kirjoittajakursseilla Sodankylän Luostolle ja verkkoon!

Ilmoittautuminen kursseille alkaa ke 1.3. klo 9.

Kurssit Sodankylässä, Luostolla

Aikataulu: Ma-la 5.–10.6., ma 11–16, ti-pe 8.30–16, la 8.30–13.30, yht. 44 t
Kurssipaikka: Lapland Hotel Luostotunturi, Luostontie 1
Kurssimaksu: 220 € (sis. opetuksen, keittolounaan kurssipäivinä ja perjantain karonkan tarjoilut).
Lisäksi Lapin kirjallisuusseura perii ei-jäseniltä 30 € järjestelymaksun.
Majoitus: lisätietoa kurssikuvauksissa

Autofiktio ja omaelämäkerrallinen kirjoittaminen
Ohjaajana kirjailija ja luovan kirjoittamisen kouluttaja Taija Tuominen.
Kurssilla tutustutaan erilaisiin kirjoittamisen mahdollisuuksiin, joita kirjoittajan oma elämä tarjoaa. Vaihtoehtoina voivat olla tiiviisti omaelämäkerralliset tekstit tai sitten autofiktio eli kirjoittajan omaan elämään pohjaava fiktiivinen teksti, esim. romaani, novelli.
Kurssilla tutustutaan eri laji-, muoto- ja tyyliseikkohin. Kurssin pääpaino on jokaisen kirjoittajan omassa tekstissä.
Tuntiharjoitusten ja teorian lisäksi tutustutaan erilaisiin apuvälineisiin mm. kirjoittamisoppaisiin, kirjallisuuslehtiin, tieto- ja kaunokirjallisiin vinkkeihin sekä eri kirjoituskilpailuihin.
Lisätietoa ja ilmoittautuminen >>

Runous
Ohjaajana runoilija ja sanataideohjaaja Daniil Kozlov (runoilija Susinukke Kosola).
Oletko pitkään suunnitellut vahvistavasi orastavaa runoilijan ääntäsi? Haluatko päivittää runouden tietämyksesi ja vertauskuvasi ajan tasalle?
Tämä kurssi on viikon mittainen syväsukellus runouden maailmaan. Kurssilla tutustutaan erilaisiin tapoihin tehdä runoutta aina kuvarunosta lavarunoteen, teroitetaan omaa ilmaisua erilaisten kaunokirjallisten harjoitusten avulla sekä hiotaan tekstejä täyteen potentiaaliinsa palautteen pohjalta.
Lisätietoa ja ilmoittautuminen >>

Proosa, tekstin kehittäminen
Ohjaajana kirjailija Juhani Karila.
Oletko jumissa käsikirjoituksesi kanssa? Etkö saa edes aloitettua? Haluatko tietää, miten kehittää tekstin jännitettä, rakennetta ja henkilöhahmoja? Kuinka kirjoitetaan vetävä aloitus?
Kurssilla tutkimme tapoja, joilla tarina herätetään henkiin. Harjoitusten, keskustelujen ja rakentavan palautteen avulla paikannamme kertomuksesta olennaisen ja parannamme sitä.
Tuo kurssille 1–10 liuskaa proosa- tai esseetekstiä tai aloita kirjoittaminen vasta paikan päällä. Halutessasi voit lähettää opettajalle tekstiä ennakkoon, lähetä tekstisi osoitteeseen sinikka.tepsa@revontuliopisto.fi ke 31.5. mennessä.
Lisätietoa ja ilmoittautuminen >>

Verkkokurssi

Draaman kirjoittamisen ja henkilöiden tutkimisen -verkkokurssi
Aikataulu: Ma-la 5.–10.6., ma-pe 10-15, la 10-12.30
yht. 33 t + henkilökohtainen ohjaus ja palaute 1 t
Kurssimaksu: 72 €
Toteutus: Zoom
Ohjaajana kirjailija, sanataidekouluttaja Siri Kolu
Tervetuloa draaman verkkokurssille, jossa opetellaan näytelmän kirjoittamista. Kurssilla kirjoitetaan kohtauksia, tutustumme käänteiden kirjoittamiseen, opetellaan kirjoittamaan konfliktia eli voimaa ja vastavoimaa. Puhumme ihmisestä näyttämöllä eli käsikirjoituksen ihmis- ja maailmankuvasta. Luemme kohtauksia lukudraamana, pidämme hauskaa, kirjoitamme paljon.
Kurssi toimii myös lajivapaana henkilön suunnittelun intensiivikurssina: draaman avulla syvennät suhdetta henkilöihin, jotka ovat syntyneet missä tahansa tekstilajissa. Näyttämöllä saat tutkia heidän salaisuuksiaan ja toimintansa motiiveja. Kurssi toimii myös käsikirjoituksen henkilövetoisen käynnistämisen laboratoriona. Valmista tekstiä ei siis tarvitse olla.
Jokainen osallistuja saa ennen kurssia henkilöiden suunnitteluun ja syventämiseen tarkoitetun työkirjan, sen harjoitteiden avulla työ henkilöiden kanssa voi jatkua myös kurssin jälkeen.
Opetus koostuu lähiopetuksesta verkkoympäristössä ma 5.6. – pe 9.6. klo 10-15 ja la 10.6. klo 10-12.30 sekä henkilökohtaisesta ohjauksesta ja palautteesta (yht. 1 t), joka toteutetaan opettajan kanssa sovitulla tavalla kurssin aikana .
Tarkemmat osallistumisohjeet lähetetään ilmoittautuneille ennen kurssin alkua. Osallistujilla tulee olla käytössään tietokone tai tabletti, netti ja mikrofonikuulokkeet eli headset. 
Lisätietoa ja ilmoittautuminen >>