Revontuli-Opiston syksyn maksuttomat hyvinvointiluennot verkossa

Revontuli-Opiston syksyn maksuttomat hyvinvointiluennot verkossa

Julkaistu: 4.8.2022


Revontuli-Opisto järjestää syksyllä 2022 kolme maksutonta verkkoluentoa, joiden yhteinen teema on hyvinvointi. Luennot ovat maksuttomia.

Luennoille osallistutaan oman tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen kautta Teamsin kautta. Osallistuminen ei edellytä erityistä tietotekniikan osaamista, peruskäyttötaidot riittävät mainiosti. Tarkemmat osallistumisohjeet lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse ennen luentojen alkua.

Ilmoittautuminen luennoille alkaa ma 22.8.2022.

***

Kuntoilu hyvinvoinnin tukena – miten kuntoilla järkevästi?

Ti 20.9. klo 18-19
LitM, Tanhuvaaran urheiluopiston rehtori ja toimitusjohtaja Toni Roponen

Kesän jälkeen moni miettii kuntoilun aloittamista tai kunnon edelleen kohottamista. Millaisia asioita aloittavan kuntoilijan tulee huomioida ja mitä asioita kannattaa tehdä, jotta aloittaminen onnistuisi? Jos olet jo kuntoillut enemmän – miten  kuntoilua ja harjoittelua kannattaisi suunnitella ja toteuttaa, jotta kunto kehittyisi optimaalisesti.

Luennoitsija on LitM, Tanhuvaaran urheiluopiston rehtori ja toimitusjohtaja Toni Roponen, joka on kansainvälisesti tunnettu hiihtovalmentaja, ja joka työskennellyt lukuisten huippu-urheilijoiden valmentajana ja mm. Denverin yliopiston hiihtojoukkueen valmentajana. Nykyään Toni Roponen ohjaa satoja kuntoilijoita viikoittain ympäri Suomen ja hänellä sitä kautta vahva kokemus ja osaaminen niin aloittelevien kuin pidemmälle kuntoilua harrastaneiden ohjaamisessa.

Ilmoittaudu luennolle tästä linkistä >>

***

Aivoterveyden avaimet

Ti 11.10. klo 18-19
Professori, aivotutkija Minna Huotilainen

Mitä on aivoterveys ja miten aivoja huolletaan? Elätkö sinä aivoystävällistä elämää?

Elämäntavat ovat aivoterveyden kannalta keskeisiä ja niihin kannattaa jokaisen meistä kiinnittää huomiota. Pienilläkin muutoksilla voi olla isoja ennaltaehkäiseviä vaikutuksia etenkin nyt, kun digiaika haastaa aivoterveyttämme. 

Aivotutkija MinnaHuotilainen on maamme johtavia aivoterveyden asiantuntijoita ja tällä luennolla pääsemme kuulemaan paitsi tutkittua tietoa aivoterveydestä, myös hyviä vinkkejä siitä, miten voimme pitää aivoterveydestämme huolta.

Ilmoittaudu luennolle tästä linkistä >>

***

Ikä ei ole este – seksuaalisuus ja läheisyys seniori-iässä

Ti 1.11. klo 17-18.30
Erityistason seksuaaliterapeutti Riitta Pekkala

Seksuaalisuus seniori-iässä voi olla monenlaista. Joillekin se on yhä osa arkea, jotkin ehkä kaipaavat enemmän seksiä ja läheisyyttä elämäänsä. Joillekin siitä puhuminenkin voi olla yhä vaikeaa.

Tervetuloa erityistason seksuaaliterapeutti Riitta Pekkalan nettiluennolle, jossa tätä aihepiiriä käsitellään lämmöllä ja rohkeasti. Luennon aiheita ovat mm.

  • Seksuaalisen hyvinvoinnin ja intiimin läheisyyden voima
  • Seksuaalisuuden moninaisuus
  • Miten seksuaalisuus muuttuu iän myötä vai muuttuuko se?
  • Oman ja kumppanin seksuaalisuuden ymmärtäminen
  • Kun elämäntilanne muuttuu, yksin jääminen tai uusi suhde
  • Sairauksien vaikutus seksuaalisuuteen

Huom! Kun ilmoittaudut luennolle, voit halutessasi jättää luennoitsijalle aiheeseen liittyvän kysymyksen.

Ilmoittaudu luennolle tästä linkistä >>