Tuohi taipuu ja taito kehittyy – kuulumisia Sodankylän kyläkerhoista

Tuohi taipuu ja taito kehittyy – kuulumisia Sodankylän kyläkerhoista

Julkaistu: 4.10.2021


Kauden alussa Sodankylän kyläkerhoissa mietitään aina yhdessä, mitä uutta ja kivaa voitais tehdä, ja kaikkien toiveita pyritään vuorollaan toteuttamaan. Joskus bingo-, tietovisa- tai sanaselityspeli tuo jännitystä elämään, lauluhetket mukavia muistoja, levyraati hienoja musiikkikokemuksia, pallojumppatuokio hikipisaroita otsalle ja rieskanleivontahetki herkkua kahvipöytään.

Yhteiset ulkoiluhetket on ihan parhaita. Ollaan istuttu tulilla, laavulla, kerrottu tarinoita, paistettu makkaraa ja pelattu mölkkyä. Syyskuun alussa käytiin sienimetsässä tutustumassa eri sienilajikkeisiin ja nauttimaan ruskan upeista väreistä.

Pienimuotoiset askartelut ja käsityöt ovat mieluisia. Aikaisemmin ollaan tutustuttu makrameiden tekoon, polttokolvin ja kuumaliimapyssyn käyttöön, kun tehtiin kelo-oksista joulukoristeita. Tänä syksynä uusi kerholainen on perehdyttänyt meitä tuohitöiden tekoon. Milloin ja miten tuohi irrotetaan puusta, miten sitä käsitellään ja säilytetään, ennen kun se on käytettävissä käsitöihin, mitä työkaluja tuohityössä tarvitaan ja tietenkin, mitä ja miten siitä voi erilaisia tuotteita tehdä.

Tuohihelmiä vaikkapa ranne- tai kaulakorun tekoon.

Aina voi oppia uutta ja mikä ihaninta, nämä innostumiset, uudet harrastukset tai liikuntamuodot, näyttävät hyvin herkästi kantautuvan kotia saakka. Niinpä tämä kerhonohjaajakin on pari iltaa istunut ja punonut upeita tuohihelmiä. Tuohi taittuu ja taito karttuu. Kiitos kun jaatte osaamista, kokemuksia ja saadaan kaikki oppia toisiltamme.

Ihana syksyn jatkoa kaikille!

Pia Nikkinen
tuntiopettaja