Hei, missä mennään?

Tulistelua kodalla.

Hei, missä mennään?

Julkaistu: 15.9.2020


Missä on iloisia jälleennäkemisiä? Missä hiki virtaa ja mölkky lentää? Missä pursuaa uusia ideoita? Missä leijuu kodan tulilta ihana savun ja nokipannukahvin tuoksu? Missä kuuluu laulua? Ja missä syysaurinko hellii luontoa ja sen ihastelijoita…? No täällä, järvikylissä!

Kyynärpäätervehdykset kolisevat kuin telkkarissa ja lehdissä, lämpimät katseet kohtaavat, kun tapaamme pitkän tauon jälkeen. Tätä on selvästi odotettu.

Järvikylien kurssit ja kerhot ovat käynnistyneet vauhdilla. Osallistujia on tullut kivasti ja päällimmäinen tunne on ihan varmasti kaikilla sama, on ihanaa nähdä tuttavia, jutella ja vaihtaa kuulumisia. Olla yhdessä. Uutena on tullut käsidesin leijaileva tuoksu ja varuilta pienet etäisyydet, mutta se ei menoa hidasta.

Molkojärven päiväjumpassa haastetaan ”koronan tuomia kiloja” kuntopiirillä, menevän musiikin tahdissa. Tauosta huolimatta hulavanne pyörii jo tottuneesti monen jumppaajan vyötäröllä ja iloksi voin todeta, että liikunta on tarttunut myös vapaa-ajalle. Kuminauhoja ja piikkipalloja on hankittu myös kotia. Jumppatuokioita pidetään myös kyläkerhoissa, osallistujien toiveiden mukaan.

Kyläkerhoissa syksy on alkanut ulkoilun merkeissä. Järvikylien rannoilla on upeita laavuja, jossa voi sään salliessa kokoontua ja paistaa makkaraa, juoda nokipannukahvit, laulaa ja pelata mölkkyä. Samalla tutustutaan kylän ympäristöön, perinteisiin ja mukaviin tarinoihin. Tänä syksynä on tarkoitus pitää pieniä herkutteluhetkiä kevytlounaiden ja leivonnaisten merkeissä, ne tehdään yhdessä ja pääasiassa metsän antimista ja paikallisista raaka-aineista, kuten sienistä ja marjoista. Kyläkerhojen toimintaa suunnitellaan aina yhdessä, osallistujien toiveiden mukaan. Sinne mahtuu jumpan ja herkuttelun lisäksi laulua, askartelua, käsitöitä, bingoa, sanaselitys- ja muita pelejä sekä mukavia kahvitteluhetkiä. Kyläkerhoja toimii tällä hetkellä Kieringissä, Syväjärvellä, Hinganmaalla ja Kelujärvellä. Jos sinun kylässäsi ei toimi kyläkerhoa ja olisit siitä kiinnostunut, niin voit olla yhteyksissä Revontuliopiston toimistoon ja esittää toiveesi.

Unarin-Luusuan käsityökerhossa on koottu yhdessä käsityö- ja askarteluideoita sekä materiaaleja. Luvassa on ainakin ovikranssien, valaisimien, peilien ja kehysten, verhotankojen, hyllyjen, naulakoiden, koriste-esineiden ja makrameiden tekoa puusta, luusta, kivestä, raudasta, köydestä, kankaasta ja langoista. Yhdessä tekeminen, se ”elämän punainen lanka”.

Värikästä ja lämmintä syksyn jatkoa!
Pia-Karin Nikkinen