Järvikylissä jumpataan, tanssitaan ja nauretaan

Järvikylissä jumpataan, tanssitaan ja nauretaan

Julkaistu: 27.1.2020


Kahvikupin ääressä, Unarin auringonnousua katsellessa totean itsekseni melkein ääneen: ” Jess, talven pimeimmät tunnit alkavat olla takana, kyllä tästä pimeydestä taas selvittiin ja paras aika lappilaisesta talvesta on edessä.” Kelkkailua, pilkkimistä, makkaranpaistoa nuotiolla ja, niin, jah, jah… ja sitten tämän kahvittelijan hymy vähän hyytyy.

Miten olisi joululahjaksi saadun jumppapallon irrottaminen sohvan ja seinän välistä, jossa se on jouluaatosta asti jumppaajansa odotellut (valitettavasti tämä ei ole edes vitsi), lumikenkien, metsäsuksien tai koirien pidempi ulkoiluttaminen kevättalven kantavilla hangilla? En kuitenkaan onneksi ole tämän ajatuksen kanssa yksin, sillä ehdotus jumppaosuuden lisäämisestä otettiin Järvikylien kyläkerhoissa vastaan iloisin mielin ja Molkojärvellä käynnistyi myös ihan uusi jumppakurssi.

Oudot tuntemukset käsi-, rinta-, vatsa-, selkä-, jalka- ja pakaralihaksissa todistavat, että jotakin on tehty, vaikka on vasta toinen viikko takana! Eihän tämän mahtavampaa hommaa voi ollakaan kuin tavata ihania ja iloisia ihmisiä ja liikkua yhdessä. Liikkeitä ja harjoituksia etsitään yhdessä, jokainen voi tehdä niitä omaan tahtiin ja itselle sopivalla tavalla, pääasia että kroppa liikkuu, menevä musiikki soi ja mieli virkistyy. Vatsa- ja naurulihasten tehotreenit saatiin lopussa, kun harjoiteltiin salsa-askelten tahdissa shoulder shimmitystä (tämä kannattaa googlata, jos ei tiedä mitä se on).

Suuri kiitos Revontuli-Opistolle, joka mahdollistaa tämän toiminnan ja kirjaimellisesti ”lisää painoa ja joustavuutta meidän harteille” käsipainojen, kuminauhojen, jumppapallon, tasapainolaudan ja hulavanteen muodossa. Ensi viikolla käynnistellään kuntopiirijumppaa ja harjoitellaan hulavanteen pyörittämistä, mitä odotammekin innolla. Kevään aikana liikutaan ja jumpataan myös ulkona, saattaa siinä toki makkaranpaistoakin olla luvassa.

Tervetuloa mukaan liikkumaan ja virkistymään yhdessä ja mitä parasta, tämä tarttuu ja jatkuu myös kotona!

Pia-Karin Nikkinen