Kokemuksia, voimaa ja eväitä ”Elämänreppuun”

Kokemuksia, voimaa ja eväitä ”Elämänreppuun”

Julkaistu: 17.9.2021


Takana on upea hellekesä, joka antoi, ainakin minulle, valtavasti voimaa tähän syksyyn ja tulevaan talveen. Vaikka olen niin sanottu ”kesäihminen”, niin kieltämättä näissä syksyn pimeissä illoissakin on oma viehätyksensä. Saa sytytellä kynttilöitä ja hämyvaloja, pukea päälle parhaat päivänsä nähneen fleecen ja naapurikylän rouvan kutomat villasukat. Hiljaa hiipii kuitenkin ajatus siitä, että miten sais pidettyä edes osan, kesän antamasta virtapiikistä? Mistä saa pimeyden keskellä intoa ja voimaa elämään ja arkiaskareihin? 

Minulla on jo parin vuoden ajan ollut ilo ja kunnia olla töissä Revontuli-Opistossa. Työ kyläkerhojen, kädentaito- ja liikuntakurssien opettajana rytmittää ja tuo sisältöä elämään, on hienoa ollut päästä tapaamaan ihania, tuttuja ja uusia kerholaisia ja kurssilaisia. Ensimmäisessä tapaamisessa on vaihdettu kesän kuulumiset ja suunniteltu yhdessä syksyn ja talven juttuja. Kaikessa otetaan huomioon opiskelijoiden toiveet ja tavoitteet, ja tästä syystä kurssit ja kerhot sopivat ihan jokaiselle.

Revontuli-Opisto tarjoaa monipuolista toimintaa, joka kehittää mm. luovuutta, osaamista ja kuntoa, mutta myös yhdessä olemisen, kokemisen ja tekemisen iloa kaiken ikäisille. Opisto on avoin ja joustava ja tämä näkyy myös opetustarjonnassa, tarjotaan ja kehitetään sitä, mitä opiskelijat toivovat ja tarvitsevat. Jos syntyy ideoita, niin kannattaa ehdottomasti olla yhteyksissä, ja esittää kurssitoiveita.

OPH:n rahoittama ”Solekko töitä kohen”-hanke tarjoaa vielä 2021 syksyn ja talven aikana maksutonta, työllistymistä tukevaa koulutusta Sodankylässä, Kittilässä ja Enontekiöllä. Luvassa on digi- ja valokuvauskoulutusta, liikuntaa, lukupiiriä ja paljon, paljon muuta (tarjonnan löydät oppaasta, opiston sivuilta ja Facebookista).   

Hyppää saappaisiin, lenkkareihin tai jumppatossuihin ja tule mukaan yhdessä hakemaan puhtia syksyyn ja talveen, vielä ehtii hyvin mukaan!

Toivotan kaikille aurinkoista syksyä!

Pia-Karin Nikkinen
Revontuli-Opiston tuntiopettaja ja projektisuunnittelija